آنچه در این مقاله میخوانید
پلاک تار را چگونه واضح کنیم ؟خواندن شماره پلاک خودرو از روی فیلم!
رفع تاری پلاک ماشین و موتورسیکلت!
شفاف سازی عکس پلاک تار!
شفاف سازی فیلم دوربین مداربسته!
چگونه کیفیت تصاویر دوربین های مداربسته را افزایش دهیم؟
چگونه تصاویر تار و ناخوانا را واضح کنیم و شماره پلاک را زوم کنیم؟
ریکاوری اطلاعات پاک شده دوربین مداربسته
در این مطلب میخواهیم شما عزیزان رو با روش رفع تاری و تشخیص پلاک خودرو از روی فیلم دوربین های مداربسته آشنا کنیم.
این کار بسیار تخصصی و حساس میباشد.
و با توجه به سوء استفاده اشخاصی که تحت عنوان پردازش تصاویر و افزایش کیفیت، تصاویر را از مالباختگان اخذ و با اهداف متقلبانه در اختیار مجرمین قرار داده اند
مالباختگان عمدتا با مشکل
رفع تاری و تشخیص پلاک
مواجه هستند و رضانهاوندی کارشناس ادله الکترونیک دادگستری کارشناس با پشتوانه به تجربه ای بالغ بر پانزده سال کارشناسی قضایی در سطح مراجع مختلف قضایی کشور در زمینه پردازش تصاویر صحنه جرم و تجهیز به کاملترین آزمایشگاه ادله الکترونیک قضایی در خدمت هموطنان عزیز میباشد
مقدمه ؛ زوم پلاک خودرو
زوم روی پلاک خودرو به معنای بزرگنمایی یا افزایش اندازه تصویر پلاک خودرو در تصویر ویدئویی و یا عکسی است که گرفته میشود.
این کار با استفاده از فناوری دوربینهای با قابلیت زوم انجام میشود. این قابلیت به ضابطین قضایی و سایر نهادهای امنیتی کمک میکند تا در بررسی و شناسایی پلاک خودروها بصورت تخصصی عمل کنند.
همچنین، در برخی موارد، شرکتهای بزرگی همچون گوگل نیز از این روش در جمعآوری دادههای مربوط به خودروها و ترافیک جادهها استفاده میکنند.
امروزه با افزایش تنش های اقتصادی در جوامع مختلف
و افزایش آمار وقوع جرم از جمله سرقت اماکن
مردم سعی دارند تا با نصب دوربین های مدار بسته حریم خود را نسبت به وقوع جرائم ایمت تر کنند
اما آیا این اتفاق باعث جلوگیری از سرقت ها می شود؟
جواب مشخص است، خیر! ما در این مقاله قصد داریم تا راه کارهای پردازش تصویر در زوم روی پلاک خودروهای ثبت شده در دوربین های مدار بسته را درصورت رخ دادن این اتفاق تلخ برای شما بازگو کنیم
پردازش تصویر چیست؟
پردازش تصویر به مجموعهای از تکنیکهای محاسباتی اطلاق میشود که برای تجزیه و تحلیل تصاویر دیجیتالی استفاده میشود. این تکنیکها شامل تصحیح تصویر، استخراج ویژگیها، تشخیص الگو، تشخیص شیء، ترسیم خطوط و شکلها، تشخیص حرکت و پردازش سیگنالهای تصویری هستند. پردازش تصویر در بسیاری از صنایع مانند پزشکی، رباتیک، خودرو، امنیت، تصویربرداری و سایر صنایع استفاده های بسیاری دارد.
پردازش تصویر دارای دو شاخه :
بهبود تصاویر
بینایی ماشین
علاوه بر آن شاخه های پردازش تصویر، شاخه هایی از علم پردازش تصویر هستند که به بررسی و تحلیل تصاویر و ویدئوها می پردازند.
این شاخه ها شامل شاخه هایی مانند پردازش تصویر دیجیتال، پردازش تصویر پزشکی، پردازش تصویر سه بعدی، تشخیص چهره، تشخیص اشیاء، تحلیل رویدادهای ویدئویی و غیر
ه هستند
چرا ما به پردازش تصویر نیاز داریم؟
در دنیای امروز، تصاویر در هر جایی از زندگی ما وجود دارند. ما با تصاویر در پوسترها، تبلیغات، شبکه های اجتماعی، وبسایتها، اسنپشاتها و نوعی محتوای بصری دیگر رو به رو هستیم.
وظیفه پردازش تصویر، تفسیر و تحلیل تصاویر با استفاده از الگوریتمهای ریاضی و محاسباتی است.
این الگوریتمها میتوانند عملیاتی همچون تشخیص چهره، تشخیص شیء، پردازش تصاویر پزشکی و آنالیز تصاویر در مسائل امنیتی و غیره را انجام دهند.
بسیاری از اطلاعات به وجود آمده از تصاویر ماهواره ای تصاویری هستند که جهت استناد پذیری در مراجع قانونی
نیاز به پردازش تصاویر دارند.
ما نیز نیازمند این هستیم که تا با برسی تصاویر ضبط شده توسط دوربین های مدار بسته اطلاعات مخدوش شده یا تار شده را از نظر کیفیت و تاری بهتر کنیم. دلیل این کار برسی اطلاعات واکاوی شده از تصاویر است.
در کاربردهای پزشکی، پردازش تصویر در تشخیص بیماریها از طریق عکسهای شعاعی، کاربردی بسیار مفید است. همچنین در خودروهای خودران، پردازش تصویر به منظور تشخیص سرنشینان، تشخیص نشتی روغن و دیگر مسائل امنیتی، بسیار مهم است.
بنابراین میتوان گفت که نیاز به پردازش تصویر به دلیل اهمیت وسیع آن در تعداد بسیاری از صنایع و کاربردها، بسیار حیاتی است.
فرآیند ثبت تا پردازش تصاویر چگونه است؟
ثبت تصویر: در این مرحله، تصویر با استفاده از دستگاههای دوربین یا سایر دستگاههای تشخیص تصویر ثبت میشود.
پردازش مقدماتی تصاویر : در این مرحله، تصویر ثبت شده، با استفاده از الگوریتمهای پردازش تصویر، پیش پردازش میشود. این شامل حذف نویزهای تصویر، تشخیص مرزها، تقویت تصویر و سایر فرآیندهایی است.
استخراج متا دیتا : در این مرحله، با استفاده از الگوریتمهای خاص، ویژگیهای منحصر به فرد تصویر استخراج میشود. این به منظور شناسایی دقیق تصویر یا اشیاء در آن، و همچنین تمایز بین اشیاء مختلف در تصویر است.
تصحیح خطا : در این مرحله، از الگوریتمهای خاص برای تصحیح خطاهای وجود دار در تصویر استفاده میشود. این شامل تصحیح خطاهای فرآیند پیش پردازش و استخراج ویژگیها میباشد.
انتخاب و نمایش نتایج : در این مرحله، با استفاده از الگوریتم هایی که در مراحل قبل ایجاد شده اند، نتایج نهایی انتخاب و نمایش میشود. این شامل نشان دادن تصویر فرآیند شناسایی اشیاء، تصویر دسته بندی شده و سایر نتایج است.
مراحل پردازش تصاویر
مراحل پردازش تصاویر
پردازش تصاویر یا همان Image processing دارای گستره وسیعی از نرم افزار، سخت افزار و مبانی نظری است اما در حالت کلی به دو حالت قسمت این کار تقسیم می شود:
پردازش داده های تصویری برای درک ماشین
بهبود داده های تصویری برای درک انسانی
در یک نمونه بارز پردازش تصویر ابتدا یک عکس وارد سیستم نرمافزاری شده و سپس به هر شیء داخل تصویر یک برچسب اختصاصی داده می
